پوشش گیاهی در لفور
منطقه لفور در جنوب شهرستان سوادکوه واقع شده است که از لحاظ تنوع پوشش گیاهی بسیار غنی می باشد.لفور سوادكوه متإسفانه برای همه مردم ایران نامی چندان آشنا نیست. لقور دهستانی در شهرستان سوادکوه است که فرهنگ وتمدن این ناحیه، به دلیل برخورداری از شرائط خاص جغرافیائی، در طول تاریخ، نسبت به نواحی دیگرشهرستان و همینطور استان، در مقابل هجوم بیگانگان دچار آسیب كمتری شده است. این منطقه از ایران مانند همه نقاط دیگر دارای فرهنگ و پیشینه بسیار ارزشمندی است که کمتر در مورد آن صحبت شده است.
مراتع لفور مراتع بسيار كسترده لفور با ارتفاع 200 تا 1600 متر از سطح دریا و دارا بودن علوفه هائی مانند آنا، اتدا، هچه، بزگوش، تلم، لم، ولگ، واش، چاپلیك، كلاب چك، سرخنه، مسك، تلاریشیااپرتس و تلوش پلوس. نخشعلف، وازبنر، يكي از غني ترين مراتع محسوب مي شود و در سطح كشور كم نظير است.
مراتع پرتاس:پرتاس با ارتفاع 500 الی 1600 متر از سطح دریا و با باران و درختان فراوان كه باعث رشد گیاهان علوفه ای مانند شور و كوك می گردد. این علوفه ها علاوه بر استفاده غذائی دارای خواص داروئی نیز می باشند.
مراتع كوه با مراتع یییلاقی با ارتفاع 1500 الی 3500 متر از سطح دریا و برخورداری از بهترین نوع علفهای داروئی مانند ساكو، ترم و لاری.
مراتع گر در نواحی عمیق دره ای و با هوائی لطیف و كم باران واقع شده كه این وضعیت آن را به یک استراحگاه مناسب بدل نموده است.
حدود و ثغور مناطق جنگلی لفور:
از شمال از مرتع نوم بسمت شرق حد جنگلهاي تنگ ضلع جنوبي قرآن تالار در (رودخانه بابل رود) آغاز سپس در ادامه از راه مالرو حد جنوبي روستاي قرآن تالار تا مرتع وسيلو گذشته و به مرتع پايين شيخك مي رسد. اين منطقه در ادامه راه خاكي شيرگاه به بابل كنار و امتداد اين جاده تا روستاي كليج خيل را قطع، سپس از حد شمالي جنگلهايي كه در ضلع جنوبي روستاي كليج خيل قرار دارند تا روستاي سرچاك عبور مي کند. از شرق از حد جنگلهاي بخش غربي روستاي سرچاك بطرف جنوب در امتداد مسيرخط آهن تا روستاي كردآباد و سپس در ادامه جاده مالرو كردآباد به مراتع امآينه ـ موذي كتي ـ پايين ممرزفمندـ سرونيك ـ شمشيربن پايين يخ دره تا بنه هدايت اسماعيلي (ارتفاع 1800 متر) ادامه مي يابد. از غرب نيز از جاده مالرو افراسرك به امام كلا بطرف شمال عبور کرده در ادامه پس از عبور از مراتع پلهم كتي پس از تمايل بسمت غرب ضمن تلاقي با رودخانه كررودبار بطرف شمال متمايل و در امتداد رودخانه كررودبار به روستاي امام كلا به طرف غرب متمايل شده و ضمن تلاقي با رودخانه خريون تا روستاي خليل كلا و سپس در امتداد رودخانه مرزي دره بسمت شرق تا روستاي كالي كلا سپس در ادامه بسمت شمال در امتداد راه مالرو كالي كلا به ارتفاعات رفه محدود مي شود و در مرتع سرتالاردر امتداد خط الرآس بسمت شمال بنه كوه سر سپس مرتع كرات كني تا مرتع نوم ادامه می یابد. از جنوب از بنه هدايت اسماعيلي به طرف غرب در امتداد به بنه آقاجان و راه مالرو چاخاني ادامه و به مرتع مرسن در ادامه مرتع دعوائي پس از مراتع لي سرك و در ادامه جاده مالرو افراسرك به امام كلا ادامه مي يابد.
ناحیه جنگلی لفور
این جنگلها در مرکز دهستان لفور و شارقلت و در مسیر و محدوده اطراف سد دارای زمینه بسیار مساعد برای اجرای طرحهای توریستی هستند. اکنون نیز علیرغم عدم برخورداری از امکانات مناسب اقامتی و پذیرائی، با وجود روستاهای زیبای بورخانی، گشنیان، نفت چال، چاکسر، اسبو کلا، گالش کلا، میرار کلا، غوزک رودبار، اماکلا، کالی کلا، مرزی دره و عالم کلا و به همراه چشمه سارها، رودها، انهار و مناظر بی نظیر طبیعی دیگر، از بدیعترین چشم اندازها برخوردار است و در تعطیلات سالانه گردشگران بیشماری را بخود جذب مینماید.
درهها و ارتفاعات وسو یا امامزاده حسن با بلندی ۲۸۶۵ متر و امتداد غربی، شرقی، منطقه لفور را در غرب شهرستان سوادکوه پدید آوردهاند که دارای جنگلهای انبوه و بسیار زیبائی میباشد.
کماج: نوعی شیرینی مقدسی است و با آرد، زردچوبه، کره یا روغن حیوانی و شیر درست میشود و بسیار مطبوع و خوش خوراک میباشد. این غذا بیشتر توسط دامداران تهیه میشود.




